top of page

Over mij

Als kind was ik in kerken al geboeid door de ‘glazen stripverhalen’ die glas-in-loodramen voor mij waren. Het had iets magisch hoe je met dat harde en breekbare materiaal complete schilderijen kunt maken. Ook hoe de ruimte ineens vol warmte en kleur werd als de zon door de ramen scheen.

Nu ‘tover’ ik zelf met glas en hoop ook jou enthousiast te maken zodat ik je mee kan nemen in mijn fascinatie voor glas. Niet alleen door mijn kunstwerken maar ook door je zelf aan de slag te laten gaan met het materiaal. Wil je weten hoe? Kijk dan onder Workshops.

 

Sinds 2014 run ik mijn eigen glasatelier aan de Arkansasdreef in de wijk Nieuw Overvecht in Utrecht. Naast glas in lood, glasappliqué en brandschilderen werk ik ook met andere technieken, zoals glasfusen, powderprinting (zeefdruk), glascasting en glas in beton. Op de pagina Technieken vind je een korte uitleg als je hier meer over wilt weten.

 

Behalve het plezier en de uitdaging die ik vind in het werken met glas wil ik graag mijn bijdrage leveren aan het behouden en doorgeven van oude glastechnieken. Bijvoorbeeld bij het restauratiewerk van oude ramen.

Door mijn afstudeerscriptie ‘Glas in beton in Nederland’ (2017) heb ik ook veel waardering voor de monumentale (glas)kunst van de wederopbouw gekregen. Ik zou graag pleitbezorger willen zijn voor het behoud van deze vaak verwaarloosde kunst uit de jaren 50 en 60 van de vorige eeuw!

Wie mijn enthousiasme deelt of nieuwsgierig is geworden, vindt hier meer informatie:

“The purpose of art is washing the dust of daily life off our souls.” 

Pablo Picasso 

Een link naar de volledige scriptie en ook een restauratieverslag vind je in mijn cv en onder Technieken.

bottom of page