top of page

CURRICULUM VITAE

 

 

Naam:                   Boon

Voornaam:           Liesbeth

Geboren:              29 januari 1959

Adres:                   Galecopperlaan 47, 3437 NA  Nieuwegein

Telefoon:              06-12065503

E-mail:                  boonliesbeth@gmail.com

 

 

 

WERK

 

Glasatelier Liesbeth Boon

Ik ben beeldend kunstenaar en heb sinds januari 2014 mijn eigen glasatelier in Utrecht.

Voordat ik voor mijzelf begon, heb ik enkele maanden bij glas-in-loodatelier De Witte Raaf in Amersfoort gewerkt aan zowel nieuw werk als restauraties.                                                                                                                               

Museum

Bij het Museum IJsselstein heb ik onder meer gewerkt als conservator collectie en hoofd educatie. Daar heb ik veel ervaring opgedaan met het samenstellen en coördineren van tentoonstellingen, het ontwerpen en organiseren van educatieve programma's en met vele andere museale taken zoals het verzorgen van evenementen en public relations (periode 1999-2013) 

 

Onderwijs

Als leerkracht basisonderwijs heb ik 14 jaar les gegeven aan scholen in Alkmaar en omgeving en in IJsselstein, onder andere in het jenaplanonderwijs.

 

 

OPLEIDING

 

Van 2012 tot 2017 heb ik de postacademische opleiding Master-Glass in Tilburg gevolgd om mij als kunstenaar verder te bekwamen in de monumentale glaskunst. In juni 2017 heb ik de opleiding cum laude afgerond. Voor mijn afstuderen heb ik mij onder andere verdiept in glas-in-beton in Nederland, een monumentale kunstvorm die veel is toegepast in de wederopbouwperiode (1945-1965). 

 

Van 1989 tot 1992 heb ik een kunstopleiding genoten aan de Gerrit Rietveldacademie te Amsterdam.

 

Voor mijn museale werkzaamheden studeerde ik aan de Hogeschool Holland Diemen, richting Kunst, Cultuur & Educatie, afstudeerrichting museumeducatie (1992-1996)

Mijn opleiding tot leraar basisonderwijs heb ik aan de Pabo in Bergen, Noord-Holland gevolgd.

 

 

OVERIGE OPLEIDINGEN EN CURSUSSEN

 

Aan de Pabo in Alkmaar heb ik de LO-aktes Tekenen en Handvaardigheid behaald. 

 

Verder heb ik diverse cursussen gevolgd op het gebied van de beeldende kunst: Tiffany, dagcursus in de Glasblazerij Leerdam, warmglastechnieken zoals fusen en glascasting, tekenen, schilderen, grafische technieken, keramiek, beeldhouwen, bronsgieten.

 

Als museummedewerker heb ik verschillende studiedagen/cursussen gevolgd bij de Nederlandse Museumvereniging waaronder Tussen Dromen En Doen (leertheorieën van Kolb),

 

 

OVERIGE INFORMATIE

 

Dans heeft altijd mijn bijzondere interesse gehad, zowel actief als passief. Ik heb onder meer gedanst en aan performances deelgenomen bij de historische dansgroep Fiori di Folia (renaissance- en barokdans). Voor dit doel maakte ik ook mijn eigen kostuums. Tevens was ik penningmeester van de dansgroep.

Als cultuurhapper ga ik ook graag naar een concert, opera, museum en film en houd ik mijn vak bij met het lezen van vakliteratuur.

 

Op dit moment ben ik betrokken bij het opzetten van een platform voor oudstudenten van de Master-Glassopleiding.

Afstudeerprojecten die ik heb gedaan voor de Master-Glass-opleiding:

 

Glas in beton in Nederland, scriptie
bottom of page